Камера на Живо от Центъра на Разлог

От минус 9 до 22 градуса през ноември

esen3Тази година през ноември се очакват доста валежи, които ще бъдат близки и малко над нормалните. В Южна и Източна България се очакват превалявания в по-големи количества. Средните максимални температури за месеца са между 9 и 14 градуса, а минималните – между 1 и 6 °. Най-ниските температури през този месец ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, а най-високите – между 17 и 22 градуса

Най-дъждовните дни през ноември ще са между 3-ти и 5-и, както и от 15-и до 18-и.

През първите няколко дни на месеца времето ще бъде динамично с чести и бързи промени. Ще се редуват спускане на по-студени въздушни маси от север и по-топъл въздух, идващ от запад-югозапад.

Във вторник, 1 ноември, вятърът ще отслабне и облачността от запад на изток ще намалява, но ще бъде сравнително студено. Максималните температури ще бъдат от 8 до 13 градуса. В сряда след сутрешните мъгли в низините през деня ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще бъдат от минус 3 – минус 5 градуса по високите западни полета до плюс 3-4 по брега на морето. Дневните температури ще се повишават и ще достигат 11-16 градуса.

В петък от северозапад ще прониква по-студен въздух. На много места ще превали дъжд, в планините сняг. По-съществени ще бъдат валежите в Югоизточна България. Температурите ще се понижават. На 5 ноември ще имаме по-спокойно време, с мъгли преди обед в низините и с повече слънце в следобедните часове. Слабо ще се затопли. Около 6 и 7 ноември предстои ново застудяване с валежи и понижение на температурите. Ще последва затопляне, но времето ще остане предимно облачно, с мъгли в низините.
В средата на ноември има голяма вероятност времето да се задържи динамично. Често ще превалява дъжд. След по-високи температури в началото на десетдневието към средата ще настъпи застудяване и освен в планините сняг е възможно да превали и в по-ниските части на страната. Превалявания и захлаждане ще имаме през последните дни от месеца, но съществени снеговалежи в низините са малко вероятни.

Източник TraffficNews.bg