Камера на Живо от Центъра на Разлог

От понеделник локдаун за цяла България! Учебните занятия се преустановяват

Ситуацията през последните 2-3 седмици в страната показва, че се увеличават пациентите с коронавирус и с положителни проби. От понеделник въвеждаме мерки за цялата страна. Те ще са с продължителност 10 дни.

Това обяви на брифинг на Националния оперативен щаб (НОЩ) здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Преустановяват се посещенията в ресторантите, игралните зали и казина, така и молове с нетна търговска площ над 300 кв. м. Изключения се правят за супермаркети и хипермаркети.Посещенията на плувните басейни, кината, галериите, фитнесите, сватбите, кръщенета и други също се забраняват. Училищата и университетите минават в онлайн форма на обучение.

Ресторантите могат да продължат да работя единствено с доставки по домовете.

Затварят се и ресторантите в хотелите, като собствениците ще трябва да направят организация за изхранването по стаите.

Събирания от частен характер са позволени с присъствие на до 15 човека.

И още:

– Спортни мероприятия със състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика – Преустановяват се групови екскурзии, пътувания с организиран транспорт и посещения на туристически обекти

– Преустановяват се масови обществени мероприятия на открито, като фестивали и събори

– На пазарите се създава организация за еднопосочно движение, при спазване на метър дистанция. Посетителите и продавачите задължително носят маски, които да покриват носа и устата – Преустановяват се присъствени учебни занятия, в т.ч. стажове, практики, изпити, занятия в центровете за подкрепа на личностно развитие и др.

– Преустановява се провеждането на занимални и групови дейности

– Преустановяват се занятията във ВУЗ-овете, с изключение за практически занятия, занятия за медицински специалности, задължителни практики и държавни изпити

– Затварят езикови центрове и образователни школи – Затварят детските градини и ясли

Последвайте ни: