Камера на Живо от Центъра на Разлог

От пощата: Спряха чешмите с минерална вода в Горна баня

cheshmavoda

На пощата получихме писмо от представител на Инициативен комитет – Горна баня – Дарина Лучанска, която, с възмущение, твърди, че от вчера чешмите, от които жителите на Горна баня си наливат минерална вода са спрени.

Ето и самото писмо без редакторска намеса:

„Казвам се Дарина Лучанска и съм представител на Инициативен комитет – Горна баня.

Както вероятно знаете в центъра на квартал Горна баня се намира баня /неработеща от дълги години/ и чешми за наливане на минерална вода от гражданите.

Изненадващо от вчера сутринта чешмите са спрени, оградени с ленти и са поставени табели за профилактика. На тези табели не е посочено Кой извършва тази профилактика и колко време ще продължи. Въпросът е защо тя започва да се прави в началото на 4 почивни дни. Това е прецедент в използването на чешмите с минерална вода. До този момент те никога не са спирани. В тази връзка възникват няколко въпроса: Кой е разпоредил профилактиката, Има ли издаден документ за това и къде отива водата, която по концесионен договор е отредена за обществено водоползване? Моля да разследвате или направите проверка и ако има нарушение на концесионния договор да бъдат наложени съответни санкции на концесионера! Настояваме да бъдем уведомени за резултатите от проверката!

Мястото, от което хиляди хора си пълнят ежедневно вода по незнайни причини е изолирано и ние, хората в квартала считаме, че тук има нещо нередно.“

С уважение,
Дарина Лучанска