Камера на Живо от Центъра на Разлог

Още киберизмами! Ако получите този имейл, в никакъв случай не отговаряйте!

Поредна спам измама върлува по електронните пощи на потребителите. Схемата е донякъде позната. Обещават се големи пари, в замяна на съдействието ви, което задължително е свързано с първоначална инвестиция.

Новата схема е свързана с оставено наследство в Холандия на сирак. На лош български език е изпратено следното съобщение:

Уважаеми,

Приятно ми е да се запознаем. Моето име е Gift Goziem син на късния г-н и госпожа Jiriego Goziem аз съм на 18 години.

Баща ми умря от рак, но преди смъртта му, той ми каза, че е депозирал сумата от (Пет милиона и осемстотин хиляди долара) като семейно съкровище в охранителна фирма в Амстердам Холандия за на сигурността от парите.
Искам да ми помогнете да осигуря това мое наследство от охранителната фирма в Амстердам Холандия като чуждестранен бизнес партньор на баща ми, защото майка ми почина преди дванадесет години. вие също ще ми помогнете да дойда и да продължа образованието си във вашата страна, докато ми помогнете, инвестирайте парите за мен в добър бизнес. Ще ви дам 30% от общите суми за вашата помощ.

Очаквам да чуя от теб скоро
поздрави
Gift Goziem

Ако получите подобен мейл, в никакъв случай не отговаряйте, а най-добре го маркирайте като спам, защото вероятно се касае за измама.

Източник fakti.bg