Камера на Живо от Центъра на Разлог

Още ли киснете във Facebook? Ето колко време от живота си ще загубите

Замисляли ли сте се някога колко много време от живота си прекарваме в социалните мрежи? Проучване на маркетинг агенцията Mediakix си е поставило за задача да изчисли с точност именно това.

След обработка на данни, от агенцията са установили, че средностатистическият потребител прекарва 40 минути на ден в YouTube, 35 минути във Facebook, 25 минути в Snapchat, 15 минути в Instagram и само една минута в Twitter.

Ако тези числа се вземат за база, се оказва, че 5 години и 4 месеца от целия ни живот ще отидат за социални мрежи. Само във Facebook ще прекараме 1 година и 7 месеца от живота си, пише Expert.

За сравнение средностатистическият човек прекарва 7 години и 8 месеца в гледане на телевизия и 3 години и 5 месеца в хранене и пиене през живота си.
А пък ако ви е любопитно какво друго бихте могли да направите за въпросните 5 години и 4 месеца, от агенцията са дали няколко примера – можете да отидете до Луната и обратно 32 пъти, да изкачите Еверест 32 пъти, да изгледате сериала „Семейство Симпсън“ 215 пъти или да разходите кучето си 93 000 пъти.

Източник TrafficNews.bg