Камера на Живо от Центъра на Разлог

Още по темата: Снежен ад край Кранобат! Над 120 души са евакуирани. Градът е в леден капан

Над 200 души са върнати от колоната по трасето Карнобат- Айтос-Бургас. Никой не може нито да влиза, нито да излиза от града, който е в леден капан. Всички пътни артерии до Бургас за затворени. Ако някой иска пътува до Бургас, трябва да знае, че пътят стига до Петолъчката и оттам няма движение. Фактически магистрала „Тракия“ е затворена в този участък.

През нощта са били евакуирани 120 човека, на които е осигурен подслон в детска градина в Айтос, храна и напитки. От МВР казва, че е пробита тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. Очевидци обаче казват, че блокирането продължава, заради ТИР-ове, които са попречили пътя.

Продължават действията на спасителните екипи, до приключването на които участъкът от пътя по автомагистрала Тракия ще бъде напълно затворен за движение. Затворен за движение е участъкът Карнобат-Бургас от автомагистрала Тракия заради верижна катастрофа с 25 автомобила, станала вчера към 18.30 часа.

Влошени са и метеорологичните условия в района. На място са съсредоточени спасителни екипи на пожарната и полицията, техника, включително и верижни машини, влекачи, снегорини. Веднага са започнали действия по евакуация на желаещите хора и те са прибрани на топло, осигурени са им храна и топли напитки.

След съвещание на Кризисния щаб, който през нощта премиерът Борисов свика, е създадена допълнителна организация. На хората, пожелали да останат на място е осигурено гориво. Забранено е движението на всички моторни превозни средства по автомагистрала Тракия в района на Петолъчката до гр. Карнобат.

От МВР призовават всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване. От полицията призовават шофьорите в никакъв случай да не се движат след снегопочистващите машини. Взети са всички възможни мерки за бързото преодоляване на тежката ситуация, възникнала на автомагистрала „Тракия“ в района Карнобат-Айтос-Бургас .

До приключването на спасителните действия участъкът от пътя остава напълно затворен за движение. Отново призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден да се отправят в тази посока да отменят планираното пътуване.

Източник Epicenter.bg