Камера на Живо от Центъра на Разлог

Още по темата: Уроци по родолюбие, забавления и игри за децата на събора „Ирин Пирин“ в Разлог

irinpirin2Много забавления, игри и уроци по родолюбие ще има за децата на събора на Югозапада „Ирин Пирин“. Забавленията и познавателните занимания са организирани със специално внимание от основния организатор на събитието Фондация „Наследство в бъдещето“, чиято мисия е популяризирането и утвърждаването на българщината и приемствеността между поколенията.

В дните на събора (17,18 и 19 юни) на разложките поляни ще има детска творителница. За малките посетители на събитието ще има пленер по рисуване, ще могат да сглобяват дървени пъзели, ще рисуват специални фигурки и гърненца.
Уроците по родолюбие ще са в единственото в страната читалище на колела „Бащино огнище“, което ще е гост на събора. В музейната експозиция на читалището-автобус ще могат да се видят как са изглеждали българските войни през вековете, саби, пистолети и снимков материал. На специален щанд ще се предлага историческа и патриотична литература. Всеки ден от 10.30 и 16.30 часа пътуващото читалище ще организира на открито и специална интерактивна игра. Децата ще разпознават разположени върху огромна карта макети на забележителности от България и ще могат да чуят беседи за историята на нашата страна.

Съборът на Югозапада се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог, като ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. В дните на събитието ще се проведе Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват над 5000 изпълнители, и четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”.  Край Разлог ще бъдат представени традиционните за региона ястия, народни занаяти, етнографски и музейни експозиции и др.