Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пари за партиите има, но за болните не стигат

Пари за партиите има, но за болните не стигат. Това коментира в профила си във Фейсбук Слави Трифонов.

Скъпи приятели, не знам какви чувства ви внушавам. Като известен човек водя всяка вечер шоуто, пея песни, непрекъснато заедно с моя екип имаме гражданска позиция и може би заради съвкупността от всичко това, при мен идват много хора. И аз съм се нагледал на много болка. Хора, които умират или умират децата им. Видял съм много такива хора. И това е много страшно.

И винаги съм се ръководел от това, което евреите са написали на пръстена на Шиндлер – че “този, който спасява един човешки живот, спасява цялата вселена”. А днес българският парламент зловещо пожела да не спасява своите граждани, а да ги убива. Днес българският парламент отказа на български граждани, болни от рак, да бъдат лекувани с нови лекарства. Те твърдят, че по този начин ще спестят 20 – 30 милиона лева.
А в същото време не се съобразиха с волята на хората от референдума и прибират от нашите пари 31 милиона и 700 хиляди лева като субсидии за партиите. Годишно. Вместо да подаряват живот предпочитат да прибират пари. Това нещо се нарича – жестокост. Чудовищност. Няма достатъчно силни думи за това.

Източник fakti.bg