Камера на Живо от Центъра на Разлог

Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати днес

Паркът за танцуващи мечки край Белица отваря врати за посетители на 1-ви април. Работното време на парка е от 12:00 до 18:00 часа. Билетите за посетители са на цени между 2 и 6 лева.

Всички събрани средства от билети ще бъдат изразходвани за образователни програми в района на Белица, насочени към изграждане на по-хуманно и по-отговорно отношение към животните.

Паркът за реадаптация на танцуващи мечки е разположен в Южна Рила в местността Андрианов чарк на 12 км. от Белица. Простира се на 120 000 кв.м. и на надморска височина от 1200 до 1 345 м. Той предлага на своите обитатели гъсти гори и хълмове за разходка и уединение, поляни и специално изградени слънчеви места за почивка.
Изградени са и различни по размер и форма езера за къпане и бърлоги за сън. По този начин на танцуващите мечки се осигурява естествена среда и защитено място за спокоен живот, близки до нормалните за техния вид. На това място мечките за първи път могат да почустват и демонстрират своите диви инстинкти и вродено поведение, потискани по време на тяхното робство.

Източник blagoevgrad.eu