Камера на Живо от Центъра на Разлог

Петима обвинени за разпространение на кокаин в Банско, Разлог и София

gdbopВчера Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Банско, Разлог и София. Участниците бяха задържани при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Атанас Г. М. – ръководител на групата, и на участниците Ивайло Г., Николай З., Славчо Дж. и Христо Г.
Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 година на територията на Банско, Разлог и София. Разпространявала е предимно кокаин и марихуана. Дилърите от групата са били „зареждани“ със стока от ръководителя. Това е ставало в столично заведение, като предаването на дрогата не е ставало от ръка на ръка – тя е била оставяна маса и прибирана от съответния разпространител.

При задържането на участниците в групата у двама от тях са намерени количества кокаин. Събрани са и множество други доказателства, разкриващи престъпната им дейност.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. На 8 юни 2016 г. в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Източник E79 News