Камера на Живо от Центъра на Разлог

Петокласници, от СУ „Братя Каназиреви“, са сред победителите в проекта „Ученици в действие“

Ентусиазирани и готови за нови приключения петокласниците с радост приеха идеята на своя класен ръководител да се заемат с нещо ново и различно. Избраха името на проекта да бъде „Забележителностите на Пирин. Виртуална обиколка“.

Целта на начинанието е през призмата на проекта ученици, учители и родители да се сближат, посредством използването на технологиите за виртуална реалност, да се покаже, че има място, където децата могат да са наши учители. Чрез създаването на тази виртуална разходка, хората по целия свят имат възможност да се докоснат до красотата на планината, да посетят и усетят най – магическите места във величествения Пирин, в особено подходящ момент като сегашния. Но, някак си, като най- дълбока цел, се очерта мотивацията на учениците да знаят повече, да направят повече, да научат повече, да се забавляват повече заедно с техните учители и родители.

Проектът премина през няколко етапа – провеждане на тренировъчни сесии, заснемане на интересни и провокативни места, чрез използването на специална 360°-ова камера, създаване на YouTube канал и Facebook страница.„Удовлетворена съм от полученото отличие, защото децата го заслужават. За пореден път доказахме, че триъгълникът ученици – учители – родители работи безотказно. Благодаря на всички деца и техните родители, които не пожалиха време и усилия за реализирането на тази идея. Това беше един своебразен панаир на знанието, инициативата, креативността и голяма допирателна за топлите човешки взаимоотношения и колаборация.“ споделя г-жа Жанета Тумбева.