Камера на Живо от Центъра на Разлог

Петричанин иска да става жена, неотдавна и мъж в Разлог подал молба до съда с такова искане

Млад мъж от Петрич иска да бъде променен полът му и да стане жена. Молбата му, до РС – Петрич, е подадена в края на декември 2017г., а към нея са приложени десетина медицински документа от лекари и болница във Франция.

„Като дете си играех с момичета и кукли, обличах се с рокли и говорех за себе си в женски род.“ Това са част от мотивите, които е посочил в исковата молба до районния съд в Петрич младият мъж, който желае да му бъде променен полът от мъжки в женски, съответно името и ЕГН-то.

По време на първото заседание по делото, което е било преди дни, неговият адвокат от Пазарджик е обяснил, че в момента клиентът му се е подложил на поредната хирургична интервенция и му предстои премахване на мъжкия полов орган и оформяне на женски.
След серията операции мъжът категорично приличал вече и визуално на жена, както всъщност се чувствал. Едно от удостоверенията е на френски лекар, според което нашенецът има разстройство на половия идентитет (транссексуалност). Петричанинът, който от години живее в чужбина, е посочил още, че мъжкото име в документите му създавало емоционален дискомфорт и било пречка в социалните контакти и затруднявало живота му.

За районния съд в Петрич това е второто дело от подобен род. Преди повече от 10 г. друг младеж от града е поискал промяна на пола и са удовлетворили молбата му. Наскоро и в съда в Разлог имало постъпила такава молба от мъж, който иска да бъде признат за жена, но в хода на делото той починал.

Източник fakti.bg