Камера на Живо от Центъра на Разлог

Петрич обединява шест общини от Пиринско на факелно шествие в чест на Апостола

Родолюбиви българи от шест общини ще запалят факли и ще вдигнат националния трибагреник в шествие по повод 145-ата годишнина от обесването на Апостола на свободата. Това съобщиха от пресцентъра на Община Петрич.

Снимка Архив

Преклонението пред живота и делото на Левски, за първа година в Петрич, обединява признателни български синове и дъщери от пет общини на Благоевградска област – Сандански, Разлог, Симитли, Струмяни и Кресна. Община Петрич е осигурила 400 факли за шествието, което ще започне в 18.15 ч. от градския площад и ще спре пред паметник „Народни будители”. Портрет на Апостола, националният трибагреник и равномерни удари на тъпани ще водят участниците в шествието.
В програмата пред паметник „Народни будители” са включени: поетичен рецитал, откъс от авторския спектакъл „Робът се бори за свобода, а свободният за съвършенство” на ТА „Гайтан” и полагане на цветя и венци. Надсловът на програмата е „Помним те, Апостоле!”.

Община Петрич кани всички граждани да се включат във факелното шествие и заслужено да уважат делото на Васил Левски, защото с личния пример вдъхновяваме и възпитаваме.