Камера на Живо от Центъра на Разлог

Петър Чорев, човекът сътворил барелеф на Свети Георги край Елешница, заслужено получи герба на Разлог

Както първи съобщи Порталът на Разлог, в края на месец август, Петър Чорев направи нещо невероятно край разложкото село Елешница. Както сами виждате това творение може с пълна сила да съперничи на Мадарския конник, край едноименното село, в близост до Шумен и старите столици Плиска и Преслав
Барелефът на Свети Георги Победоносец се намира под м. „Четирите бора“ в с. Елешница и е с размери 3,80-височина и 3,30-широчина.
Скалата, на която е издялкано изображението се намира на стратегическо място, което се вижда от голяма част от селото, успоредно на камбанарията на църквата. Изработката е била изключително трудна, споделя майсторът, заради опасното място, на което се намират скалите. Необходими са били повече от два месеца на Петър Чорев, за да придобие скалата сегашния си облик, а за направата й е използвал триметрово скеле.
Идеята за барелефа се заражда съвсем случайно преди 3-4 години, казва още 27-годишният Петър, който от малък обича да твори и рисува, затова и завършва дърворезба, а след това и изобразително изкуство.
Пътеката до барелефа вече е почистена и води много туристи и любители на изкуството да творбата. Предстои да се монтират осветителни тела, а изображението да се обработи със специални лепила, които да го предпазят от климатичните условия. Петър Чорев добавя, че поема инициативата по освещаване на творбата, а след като се завърне от чужбина, започва работа по нов проект, който също ще бъде гордост за жителите на с. Елешница и на община Разлог.