Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пибим куксу, дехачатчип и посам на кулинарен фестивал в Добринище

Кулинарен фестивал на Република Корея ще се проведе този петък в град Добринище. Богатство от аромати и вкусове на корейската и азиатска кухня ще могат да опитат гостите. Те не само ще дегустират ястията, но и ще научат как се приготвят. 10 от най-популярните ястия от корейската кухня ще могат да се опитат.

Сред гозбите ще има пибим куксу – салата с нудели и лют сос, дехачатчип – салата със скариди и сос от кедрови ядки, пулкоки – телешко месо със соев сос, посам – сърми със свинско месо,  такгангчон – пържено пиле в сладко-лютив сос, чапче – спагети (стъклени нудели) със зеленчуци, кимчи – корейско кисело зеле, паб – ориз на пара и други характерни за Република Корея ястия. Пунш с канела пък ще пият отбраните гости.
Изборът на Добринище за домакин на проявата не е случаен. Тук в момента е пълно с туристи. Те предпочитат да отдъхват в града, а да карат ски в курорта Банско. Привличат ги по-ниските цени и минералната вода, която е най-голямото предимство на града пред Зимната столица на Балканите.

Източник AGENCIA.BG