Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пийте по една бира на ден, за да се предпазите от инфаркт!

bira3Една до две бири на ден могат да ви спасят живота, показва последното изследване на Средиземноморския неврологичен институт в Поцили, което е открило, че пивото предпазва от инфаркт.

Италианските учени твърдят, че около 800 милилитра бира намаляват риска от сърдечни заболявания с близо 25%. Проучването им се основава на анализ от 150 изследвания.

Установено е, че консумацията на две малки бири на ден от 330 милилитра не оказват никакво негативно влечение на човешкия организъм, а напротив – от този навик ще имаме само ползи.

Жените без проблем могат да изпият по един кен бира, а мъжете – по два, като така, от една страна, предпазват сърцето си, а от друга – намаляват опасността от поява на ракови заболявания и деменция.
Бирата е по-полезна за консумация от силноалкохолните напитки, защото за разлика от тях тя не води до пристрастяване.

Италианските учени посочват и че алкохолното съдържание в пенливата напитка помага за увеличаване на нивата на добрия холестерол в кръвта. Това е една от най-сигурните превенции за предпазване от сърдечни заболявания.

Съгласно това изследване изглежда, че чехите са с най-здрави сърца, защото средно те пият повече бира, отколкото всяка друга страна по света. След тях се нареждат австрийците.

Проучване на български учени през 2014 година твърдеше, че бирата е по-полезна от който и да е плод или зеленчук. Причината е, че пивото е богат източник на антиоксиданти, витамини от групата В и минерали.

Антиоксидантите извеждат вредните съединения от тялото и по този начин го предпазват от заболявания. Освен това те засилват имунната система и предпазват организма от вирусни заболявания.

Бирата е богата и на пролин, който е основно вещество, подпомагащо синтеза на колаген – протеинът, който поддържа кожата и костите ни здрави.

Източник Ezine.bg