Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пийте само вода, забравете за всички останали напитки!

Водата безспорно e изключително полезна за човешкото тяло. Ако замените всички напитки с вода, организмът ви ще реагира по един уникален начин.

За да проследи какво би станало с човешкото тяло, ако замени всички напитки с вода, популярният блогър и лектор Крис Бейли провежда едномесечно изследване. Той обобщава резултатите в следните няколко категории. Ето какво става, когато водата е единствената напитка в ежедневието ви:

Отслабвате по-бързо. Скоростното отслабване е факт. Само за първите 9 дни от изследването доброволецът е изгорил толкова калории, колкото ако бе тичал всеки ден по 8 км и то във всеки от дните.

Намалява апетита. Водата доказано потиска апетита. Колкото повече вода пиете, толкова повече излишно тегло сваляте.

Освобождаване от токсините. Водата ви помага да изхвърлите токсините по-бързо. Тя изчиства вредните субстанции и забавя стареенето.

Метаболизмът се ускорява, зареждате се с енергия. Количество от 500 мл вода всяка сутрин ускорява метаболизма ви с до 24%, което е повече от добре за тялото.

Мозъкът ви работи по-добре. Човешкият мозък е съставен от 75-85 процента вода. Това означава, че когато пиете повече вода, го захранвате с повече гориво. От своя страна концентрацията ви се подобрява неимоверно.
Намалява риска от множество заболявания. Пиенето на вода е сред сигурните методи да се предпазите от редица проблеми. Хипертензия, проблеми с пикочния мехур и дори рак на дебелото черво – всички те са следствие от обезводняване.

Сърцето ви работи по-добре. Доказано – 5 чаши вода на ден са способни да намалят риска от инфаркт с 41% – какво по-хубаво от това.

По-чиста и мека кожа. Водата хидратира кожата. Това я кара да сияе, подмладява я и я изчиства от всякакви нечистотии.

Пестите пари. На последно място, но не и по важност, са многото пари, които ще спестите, ако замените всички напитки с вода. Дори да заложите на минерална вода, тя е в пъти по-евтина от всички останали напитки.

Източник Ezine.bg