Камера на Живо от Центъра на Разлог

„Пирин“ започва, в Казанлък и София, битка за титлата при старшата

Два турнира от Държавните финали по волейбол на България за девойки и юноши старша възраст (съответно до 19 и 20 години) започват едновременно от утре, 28 май (неделя) в два различни града – Казанлък и София.

Спорът за титлата при девойките старша възраст (до 19 години) ще се проведе в казанлъшката зала „Багира“ от 28 май до 1 юни. Жребият вече бе изтеглен на предварителна среща на треньорите, като се получи следното разпределение на отборите: Група А: ЙЕБ Шумен 05 (Шумен), Казанлък Волей (Казанлък), Левски (София) и Славия (София). Група Б: Марица (Пловдив), Звезди 94 (София), Пирин (Разлог) и ЦСКА (София).

При юношите старша възраст (до 20 години) домакин е ВК Славия, а мачовете ще се играят от 28 май в столичната зала „Панайот Пондалов“. За шампионската титла и призовите места ще спорят тимовете на домакините от Славия, Виктория Волей, Черно море (Варна), Левски София, Арда (Кърджали), Пирин (Разлог), ЦСКА и Марек-Юнион Ивкони (Дупница). Отборите ще бъдат разпределени в две предварителни групи чрез жребий, който  е тази вечер, 27 май на техническа конференция.
Регламентът предвижда след груповата фаза, първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на кръст. Победителите играят за титлата, победените за трето място. Третите в групите ще си оспорят петото място, а четвъртите ще влязат в директен двубой за седмото място в крайното класиране.

Източник BGvolleyball.com