Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пирин (Разлог) зае 3-то място при момчета до 13 години, Спас Стойчев с награда за най-добър нападател

ЦСКА спечели шампионската титла по волейбол на България за момчета до 13 години. Тимът на „червените“, воден от треньора Симеон Симеонов, триумфира на най-високото стъпало, като детронира миналогодишния първенец – Арда (Кърджали).

razlogsportnazala

Третото място заеха момчетата на Пирин (Разлог), като индивидуална награда за най-добър нападател взе Спас Стойчев.
С цел да се популяризира волейбола, държавните финали в тази възрастова категория са най-масовите, като събират 18 отбора от цялата страна. Регламентът предвижда участие да вземат трите най-добри тима от шестте региона на страната, като 18-те състава бяха разделени в три групи по шест отбора.

Груповата фаза се проведе в три различни града, съответно София, Дупница и Разлог. В потоците се игра по системата всеки срещу всеки. Първите два от всяка група оформиха финална шестица – Суперфинал, която се проведе в зала „Септември“ в Разлог.

Шесте финалисти играха всеки срещу всеки, като крайното класиране стана на базата на спечелените победи и точки (по 1 за победа, 0 – за загуба).

До последно ЦСКА и Арда нямаха загуба, като мачът между тях бе показател за крайното класиране. По стечение на обстоятелствата срещата между двата тима бе последна в програмата, като се превърна и в своеобразен финал. „Червените“ надиграха съперника с 2:1 гейма, като спечелиха златото, а кърджалийци взеха сребърните отличия.

Крайно класиране за момчета до 13 години за сезон 2015/2016:

1. ЦСКА
2. Арда (Кърджали)
3. Пирин (Разлог)
4. Родопа (Смолян)
5. Хан Аспарух (Исперих)
6. Локомотив (Червен Бряг)

Индивидуални награди

Най-добър нападател: Спас Стойчев (Пирин)
Най-добър разпределител: Антон Станчев (Родопа)
Най-добър изпълнител на сервис: Мартин Джемперлиев (ЦСКА)
Най-добър център: Християн Великов (ЦСКА)
Най-полезен състезател (MVP): Манол Янев (Арда)

Източник bgvolleyball.com