Камера на Живо от Центъра на Разлог

„Пирин“ (Разлог) отново се появи на футболната карта, ще играе във „В“ група

pirin-logo11

Наличието на тима в третото ниво на родния футбол стана възможно, след като се осъществи на практика, дълго спряганото в публичното пространство обединение. Не става дума обаче за обединение със „Септември“(София), чието място да заеме клубът в югозападната „В“ група, след като взе лиценза именно на разложани за втория ешелон. Става дума обаче за обединение с „Малеш“(Микрево), който бе поканен да участва в третото ниво на родния футбол, където игра преди няколко години. От там подадоха документи с идеята да се обединят с „Пирин“(Разлог), където малко тайно, но все пак почнаха подготовка без много шум, но с много юноши. На практика нямаше никакъв проблем за обединението между двата тима, тъй като те са от една и съща област, както повелява футболният правилник.

Очаква се начело на новака в югозападната „В“ група да застане Христо Джоджов, който вече натрупа опит като асистент на Димитър Соколов в разложкия отбор, а след това и като старши треньор на тима по терените на „Б“ група.

С приемането на новия тим на практика се запазва броят на клубовете участници, както бе и миналата година и те ще бъдат 18. Освен това се оказва, че тимовете от област Благоевград се увеличават и стават 5 – освен „Пирин“(Разлог) тук са адашите от Гоце Делчев, изпадналия от „Б“ група „Септември“(Симитли), „Вихрен“(Сандански) и „Беласица“(Петрич), като се прибавят „Велбъжд“(Кюстендил), „Германея“(Сапарева баня), „Марек“ и „Миньор“(Перник), който също минава за тим от югозапада на практика се заформя група, която спокойно може да направи много силни дербита, но и в същото време да определя съдбата както на отборите, които ще се класират в по-горна група, така и на тези, които ще изпадат.

Двубоите от първия кръг:
14 август 2016, неделя, 18:00 ч
Хебър 1918 (Пазарджик) – Пирин (Гоце Делчев)
Септември (Симитли) – ФК Миньор (Перник)
Рилски спортист 2011 (Самоков) – Пирин (Разлог)
Вихрен 1925 (Сандански) – Ботев 1937 (Ихтиман)
Сливнишки герой (Сливница) – Чавдар (Етрополе)
Балкан 1929 (Ботевград) – Беласица (Петрич)
Велбъжд (Кюстендил) – Германея (Сапарева баня)
Чепинец (Велинград) – Марек 1915 (Дупница)
Струмска слава 1927 (Радомир) – Свобода 2011 (Пещера)