Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пирин с невероятен обрат над Марек, ще защитава трофея Борис Гюдеров

Снимка BGvolleyball.com

Снимка BGvolleyball.com

Мъжкият отбор на Пирин (Разлог) ще защитава миналогодишния си трофей в традиционния турнир по волейбол за купа „Борис Гюдеров“, който се провежда в Перник.

Във втория мач от надпреварата волейболистите от Разлог надиграха Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:1 (23:25, 25:23, 25:23, 26:24) след 1 час и 30 минути игра в зала „Борис Гюдеров“.

Така Пирин се класира за финал в турнира, където ще срещне домакините от Миньор (Перник), които по-рано днес отстраниха Славия след 3:2 гейма. Спорът за първото място е днес, като ще започне около 17:30 ч, поради закъснение на сутришните срещи.

Волейболистите от Разлог постигнаха победата в отсъствието на треньора си Иван Дурев, който ще дойде в Перник за финалния мач. От състава отсъстват и двама от най-опитните състезатели на тима – Костадин Гаджанов и Благовест Катранджиев, които са получили почивка.

По пътя към победата, в четвъртата част момчетата от Разлог направиха истински подвиг, като изоставаха със 7:16 и 11:17, но направиха невероятен обрат и изравниха при 21:21. В последвалите решителни минути те показаха и по-голяма устойчивост, като затвориха гейма с 26:24, а с това спечелиха и мача.

Източник BGvolleyball.com