Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пламен Константинов вече не е селекционер на националния по волейбол

Пламен Константинов вече не е селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже. Това става ясно от съобщение на сайта на родната федерация. Константинов бе начело на България в последните 4 години и изведе отбора до 4-то място на европейското в България през 2015 година. На изминалото световно, на което бяхме домакини с Италия обаче нашите не оправдаха очакванията и не успяха да влязат в Топ 6.

Ето официалното съобщение на федерацията:

След завършване на световното първенство по волейбол президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров се срещна с треньора на националния отбор Пламен Константинов. Двете страни обсъдиха представянето на националния отбор и за да бъдат свободни в своята преценка за евентуална бъдеща съвместна работа решиха да финализират договорните си взаимоотношения към този момент.

Окончателните изводи и оценки ще бъдат направени на по-късен етап, когато Управителния съвет на БФВ ще разгледа отчетите на Пламен Константинов и неговия щаб, и на треньора на женския национален отбор Иван Петков, след приключването на световното първенство по волейбол за жени в Япония.  Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров пожела успех на Пламен Константинов в работата му в Русия.