Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пластични хирурзи: На мода са малките гърди

От Асоциацията на американските пластичните хирурзи твърдят, че на мода излизат малките гърди, ако се съди по заявките на клиентките. Tе предпочитат скромния бюст на Тейлър Суифт пред пищните форми на Ким Кардашиян.

От 2006 година операциите за увеличаване на гърдите станаха най-популярни, като клиентките бяха готови да заплатят 4000 долара за тялото на мечтите си. Но въпреки увеличения брой интервенции, средният размер на желаната чашка непрекъснато намалява.

Хирурзите обясняват тенденцията с факта, че дамите се стремят да изглеждат колкото е възможно повече с естествен бюст. Не е малък броят на клиентките, които повторно лягат под скалпела, за да намалят гръдната си обиколка и да се освободят от обемистите импланти.

Според д-р Мелиса Дофт, практикуваща в Манхатън, модата на малкия бюст е била наложена най-вече от социалните мрежи, пишат от БТА. Сега трендът е на атлетичните девойки, редовно занимаващи се със спорт и със здравословно хранене. За намаляване на пищните гърди към операции пристъпват и куп звезди, които по естествен път са били надарени от природата.
Модата на бюстовете със среден размер е засегнала и производителите на дамско бельо. Днес големите марки се ориентират към подчертаване на сексуалността на гърди от втори и трети размер.

Източник Dartsnews.bg