Камера на Живо от Центъра на Разлог

Повдигнаха обвинение на полицаите, взели подкуп от 10 лева

sadzakОкръжна прокуратура – Благоевград повдигна обвинение за подкуп на двама полицаи. Жалба срещу униформените подаде гражданин в ОД на МВР-Благоевград миналата сряда. Шофьор с инициали Р. Ч. разказал, че е спрян за проверка на улица „14 полк“ в областния център.

Полицейските служители Георги Г. и Славейко П. установили, че водачът е извършил нарушение на Закона за движение по пътищата. Предложили му вместо да съставят акт на нарушителя, последният да им даде пари. Шофьорът им дал банкнота от 10 лв., която описал в жалбата по серия и номер. За нея е докладвано на дежурен прокурор. Той разпоредил незабавно да бъдат предприети действия по разследването.

На същата дата е проведен разпит на свидетел-очевидец и е извършен обиск на полицейските служители. При претърсването у Славейко П. е открита и иззета описаната по серия и номер банкнота от 10 лв. Двамата служители са отстранени от работа още в същия ден. Те са с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 1500 лева. За подобно провинение се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години, „глоба“ до 20 000 лв. и „лишаване от права“ по чл.37 ал.1 т.6 и 7 НК.

Източник DarikNews.bg