Камера на Живо от Центъра на Разлог

Повече от 80 голфъра в надпревара за голямата награда на Allianz Golf Open 2016

На 4 и 5 юни в Пирин Голф & Кънтри Клуб ще се проведе голф турнир Allianz Golf Open 2016. Седмото издание на надпреварата е от изключително значение за българския голф и всяка година подкрепя и излъчва победители в лицето на най-заслужилите голфъри. Състезанието се провежда в 2 квалификационни кръга, а резултатите от тях формират крайното класиране за специалните награди на Алианц България.

Allianz Golf Open_BG16

Двамата състезатели, показали най-добрите резултати през двата турнирни дни на Allianz Golf Open, ще спечелят специалната награда на Алианц България – 6-дневна голф ваканция в един от атрактивните морски голф комплекси- Блексирама с включени 3 голф игри.

През първия турнирен ден голфърите ще играят отборен формат Скрембъл, в отбори по 2-ма играчи, а на финалния състезателен ден те ще покажат индивидуалните си умения и ще бъдат разделени на 3 дивизии в зависимост от хендикапа си. Най-добрите играчи с хендикап до 12.4 ще играят Строукплей (медал), а останалите 2 дивизии Индивидуален Стейбълфорд. Крайното класиране за специалната награда е на база резултатите от отборното и индивидуалното състезание.

AllianzGolfOpenEN16

Заявка за участие в надпреварата Allianz Golf Open са подали повече от 80 голфъри, като победителите във формата през последните 4 години също ще се включат, надявайки се отново да вземат трофеите. Форматът се радва на международно участие от Македония, Англия, Румъния, Гърция.

Стартът на голф турнира и през двата дни е обявен за 10.00 часа с шотгън старт /едновременен старт от всички дупки/.