Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пожар изпепели две плевни в Банско, десетки се бориха с огъня

Две плевни, намиращи се в стария квартал на Банско, на ул. „Неофит Рилски”, бяха изпепелени в голям пожар, пламнал около 14:00 часа в събота. Огнената стихия вдигна на крак огнеборците от РСПБЗН – Банско, които успяха да потушат огромните пламъци и да предотвратят разрастването им към близките къщи.

По неофициална информация пожарът тръгнал от плевнята на сем. Мицини, която е изгоряла напълно. Огънят се разраснал бързо, тъй като селскостопанската постройка била изцяло дървена. Пламъците обхванали плевнята на директора на Професионалната лесотехническа гимназия в града Димитър Баряков. От високата температура е засегната и дограмата на намиращото се в близост до нея  барбекю.

Благодарение бързата намеса на пожарникарите огънят е овладян и не са засегнати къщите около горящите плевни. В гасенето се включили два екипа пожарникари и десетки жители на Банско.

По първоначална информация огънят е тръгнал от искра на  непочистен комин на някоя от намиращите се в близост механи. За щастие при инцидента няма пострадали хора.

Стойността на щетите, които не са малко, е в процес на установяване.

Източник toppresa.com