Камера на Живо от Центъра на Разлог

Полицайка накърми изоставено бебе

Полицайка от Аржентина намери изоставено бебе в болницата и го накърми. Селесте Аяла е била на смяна в здравното заведение в столицата – Буенос Айрес, когато чула плач на бебе. Служителката на реда взела 6-месечното дете на ръце и го накърмила, а всичко това е запечатано на снимка, която обиколи целия свят.

Бебето е било доведено в болницата заедно с 5-те си братя и сестри от социален работник. И шестте деца изглеждали недохранени. Плачът на 6-месечното момиченце трогнал полицайката, която отскоро била майка и тя трябвало да направи нещо незабавно.

С позволението на служителите в болницата, жената веднага взела бебето и започнала да го кърми, докато малкото не спряло да плаче. Неин колега, който също бил на смяна по това време, запечатал трогателния момент на снимка.„Исках този огромен жест на любов към бебе, което не познаваш, да стане публично достояние! Не се поколеба нито за миг да действаш като майка. Такива неща не се виждат всеки ден“, обръща се към колежката си в сърцераздирателен пост Маркос Хердида. Снимката е публикувана в неговия профил във Facebook.

Изображението е споделяно над 100 хиляди пъти и събира хиляди коментари на хора от целия свят, които поздравяват Аяла за героичната постъпка.

Служителите на пожарната в Бериссо, където жената доброволства, също изразяват гордост и възхищение.

Заради постъпката си полицайката е повишена от сержант в офицер.

Източник Информационна агенция „КРОСС“