Камера на Живо от Центъра на Разлог

Полицията иска да се махнат предупредителните знаци, информиращи ни за камери на пътя

От КАТ вече са изготвили предложението за промяна в Закона за движение по пътищата. Те очакват да бъде сформирана новата Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения в Народното събрание, за да внесат веднага след това текста за обсъждане и гласуване.

„Знакът Е-24 е абсолютно безсмислен и единствено вреди, вместо да помага за намаляване на жертвите при катастрофи“, категорични са пътните ченгета пред вестника. Въведен бе през септември 2015 година, а четири месеца по-късно от Министерството на вътрешните работи предложиха да бъде отменен с промяна в закона. Текстът обаче бе отхвърлен и синята табела продължава да подсказва, че след 80-100 метра дебне стационарна или мобилна камера, която ще снима всеки, минал с превишена скорост.
Освен да отпадне табелата Е-24, от Пътна полиция настояват и за редица промени, свързани с младите водачи. „Всяка трета катастрофа е по вина на шофьор със стаж зад волана до две години. Затова не трябва да карат мощни коли и поне шест месеца, след като са взели книжка, да карат с придружител“, смятат от КАТ.

Източник blagoevgrad.eu