Камера на Живо от Центъра на Разлог

Помните ли дъвките Turbo? Вижте странната 911-ка под №46

Автомобилът е с каросерия 930, която впечатлява с тип тарга, както и с оригинални прибиращи се фарове в стил Porsche 928.

Работата е там, че на снимката е запечатано Porsche Turbo Targa, доработено от тунинг ателието BB. През 1977 година от този вариант на бял свят се появяват едва няколко екземпляра. BB е „дете“ на известния германски конструктор Райнер Бухман. Той е и един от първите, които се захващат с тунинг на Porsche 911 Turbo, а негова любима „играчка“ е именно модификацията тарга.

По това време такава версия съществува, макар и много рядка. От 911 Turbo Targa компанията пуска едва 300 бройки. Освен по изменената „муцуна“ BB Porsche Turbo Targa се разпознава и по логата на джантите и под задното антикрило. Мощността на 3.3-литровият турбо шестцилиндров двигател е увеличена до 330 конски сили.
Ускорението от място до 100 км/ч става за 4.9 секунди, а максималната скорост е 270 км/ч. (данните под снимката от дъвките са объркани). Освен Porsche Turbo Targa, тунинг ателието BB доработва и стандартни 911-ки в същата стилистика. Всички автомобили са правени по индивидуална поръчка.