Камера на Живо от Центъра на Разлог

Порното води до импотентност

Американски специалисти съобщават за все по-широкото разпространение сред младите хора на еректилна дисфункция, свързана с гледането на порно (PIED-Porn-Induced Erectile Dysfunction, пише Rolling Stone.

За първи път терминът PIED е предложен от проф. Абрахам Моргенталер от Медицинското училище в Харвард. Въпреки че много изследователи се съмняват в съществуването на връзка между порнография и импотентност, все повече и повече научни трудове показват, че филмите за възрастни оказват негативно влияние върху сексуалното желание и удовлетворение. Както съобщава Rolling Stone, хиляди посетители на уебсайта Reboot Nation и Your Brain on Porn, посветени на борбата срещу пристрастяването към порно, са сигурни, че страдат от PIED.

Според секс терапевта Ванеса Марин през последните две-три години се наблюдава увеличаване на еректилната дисфункция при младите мъже, въпреки че по-рано тази болест е била характерна за хора в по-напреднала възраст.

Резултатите от проучването на уролога Матю Христоман от Военноморския център в Сан Диего показаха, че разпространението на импотентността е свързано с порнографията. Експерти интервюирали 312 мъже на възраст от 20 до 40 години. 3,4% от анкетираните съобщават, че предпочитат да мастурбират, като гледат филми за възрастни, а не да правят секс. Що се отнася до останалите доброволци, колкото повече гледали порно клипове, толкова повече страдали от еректилна дисфункция.
Други специалисти обаче се съмняват, че еротичните филми са основната причина за болестта. Психотерапевтът Ян Кернер смята, че порнографията може да бъде само един от възможните фактори, които причиняват импотентност и други сексуални смущения.

Цитати: „БГ Жените искат БМВта, татуировки, коктейлчета, телефончета, гривнички, обеци, обувки, рокли и чалга колкото поеме! Порното ти дава всичко каквото те кефи без да губиш време в заблуждения и напразни надежди, защото винаги може да дойде някой с по-ново БМВ, по-скъп телефон с повече чалга! Порното си е за предпочитане! То не води до импотентност – просто БГ Жената си мисли, че трябва да го вдигнеш, защото тя е най-красивата и хич не се старае. На нея и е по-лесно да ти каже, че си импотентен отколкото да се опита да те съблазни с умения и кокетство! Човек който си гледа редовно порното, където способни жени се надпреварват да му направят кръвта да ври и кипи, няма как да се впечатли от една гола дъска, дето лежи и чака!“

Източник fakti.bg