Камера на Живо от Центъра на Разлог

Португалия спечели Евровизия 2017, останахме втори след инфарктен финал

България остана на второ място, след като бе подкрепена от доста европейски страни, но не бе достатъчно за първата позиция.

Победител е 27-годишният Салвадор Собрал от Португалия с изпълнението Amar Pelos Dois (Любов за двама).

Beautiful Mess на Кристиян Костов остана втоллра. Общият брой точки, които България спечели са 278, преди зрителския вот..

Салвадор поздрави с победата си истинската музика и каза, че тя не е фойерверки, а чувство и смисъл. Радвам се, че настъпи промяна и истинската музика спечели, каза победителят в Евровизия 2017. Ясна е и държавата, където ще се проведе Евровизия 2018, а именно – Португалия.


Най-добрият успех за България на Евровизия. След края на шоуто Кристиан се разплака в интервю за БНТ. Той бе видимо разстроен, че не е успял да се изкачи на върха. Развълнуваният Крис е убеден, че българският екип е най-добрият, въпреки качествата на португалеца. Костов емоционално обяви, че няма повече да участва в подобни формати. После с усмивка каза, че просто му е писнало винаги да е най-млад и втори – както на „Евровизия“, така и на „X Factor“

143 точки не ни достигнаха до победата. Португалецът Салвадор Собрал и песента му „Amar Pelos Dois“ триумфираха с общ резултат от вота на журито и публиката от точки 758.

България получи максималният брой от 12 точки от журито в Македония, Норвегия, Естония, Беларус. Страната ни е втора и за публиката, и за международното жури.

Ето какво заяви Кристиян Костов, веднага след финала. “Ако Вие сте доволни, това е добре, тъй като песента е за България”. Това бяха едни от първите думи на младият певец.
“Горд съм, че всички са доволни, наистина заслужавахме победа, въпреки, че когато Салвадор Собрал пее на сцената, аз мълча, но въпреки това нашият екип бе по-добър и нашата песен заслужаваше първото място”.
Представяме песента и на нашият герой, Кристиян Костов:

Източник blagoevgrad.eu