Камера на Живо от Центъра на Разлог

Посланикът на Република Корея – Шин Бунам спечели купата на Министъра на Външните работи на голф турнира „Дипломати и Корпоративни Приятели”

Носител на купата на Министъра на Външните работи в седмия голф турнир „Дипломати и Корпоративни приятели”  е Шин Бунам, посланик на Република Корея. Той спечели купата с грос резултат от 19 удара. Купата на Министъра на Външните работи връчи,  директора на Дирекция Държавен протокол в МВнР на Външните работи на Република България –  Атанас Младенов, който изрази своите благодарности към всички участници и домакина на турнира Пирин Голф и Кънтри Клуб.

DSC_0131

От ляво на дясно на снимката – Мартин Дановски, Милен Иванов, Иван Искров, Иван Димитров, Виктория Генова, Шин Бунам, Атанас Младенов, Джон Стронг, Мануела Драганова, Димитър Бистрев, Пол Салинас и Канг Шинхак.

Името на Шин Бунам ще бъде поставено върху купата и ще се нареди до имената на всички останали дипломати, спечелили купата през изминалите години.

Участниците в турнира, заедно със семейства и приятели, се насладиха на приятни изживявания по време на барбекю, което традиционно всяка година се организира, вечерта преди турнира, в  Халф Уей Хаус – уютен ресторант, разположен между двете голф игрища Пирин Пайн и Ян Уузнам.

Турнирът в съботния слънчев  ден, се проведе в две основни категории – Дипломати и Корпоративни приятели, които се състезаваха на 18-те дупки на шампионското игрище Ян Уузнам. Стартираха 42 дипломати и представители на бизнеса, сред които имаше представители на посолствата на страните Корея, Чехия, САЩ и други.

Официално приветствие  преди старта направиха Иван Димитров – посланик и бивш директор на дирекция Държавен протокол, посланикът на Чехия – Душан Щраух и  Красимир Гергов – президент на Българска Голф Асоциация. Те изразиха благодарности към всички участници и изразиха своето задоволство, че този турнир се провежда традиционно за седма поредна година на прекрасното голф игрище край Разлог.

DSC_0833

При Дипломатите в А-дивизия с хендикап до 20,4 първото място зае победителят в общото Грос класиране – Шин Бунам с нетен резултат от 33 Стейбълфорд точки, следван от Канг Шинхак, дипломат от Корея, с нетен резултат от 29 Стейбълфорд точки, а на трето място се нареди Мартин Дановски,съветник в Министерски съвет с нетен резултат от 28 Стейбълфорд точки.

В дипломатическата Б-дивизия с хендикап от 20,5 до 36, първото място взе организатора на събитието Иван Димитров, с 27 нетни Стейбълфорд точки, следван от Пол Салинас, от посолството на Корея, с 25 нетни Стейбълфорд точки. Трето място спечели Джон Стронг, от посолството на САЩ.

Сред Приятелите първо място в А-дивизия, спечели Емил Калоянов с 37 нетни Стейбълфорд точки, следван от Георги Голомеев, с 32 нетни Стейбълфорд точки, а трето място спечели Иван Голомеев, с 31 нетни Стейбълфорд точки.

В Б-дивизия първото място спечели Иван Искров с 36 нетни Стейбълфорд точки, който освен наградите които бяха осигурени, спечели и едногодишно членство в клуб Дипломати и Бизнес. Второ място спечели Димитър Бистрев, с нетен резутлат от 32 Стейбълфорд точки, а на трето място се класира Милен Иванов с 31 нетни Стейбълфорд точки.

В Дамската дивизия, взеха участие общо 8 жени.  На първо място и с най-добър резултат се класира 18годишната Виктория Генова, част от отбора на Българска Голф Асоциация с резултат от 39 нетни Стейбълфорд точки, която сподели,  че това е най-добрата и игра. Второто място спечели Мануела Драганова с 27 нетни Стейбълфорд точки, следвана от Ирена Комитова с 25 нетни Стейбълфорд точки.

DSC_0751

Специална награда „Най-близо до дупката”  на 15та дупка, спечели Георги Голомеев, с разстояние от 3,50см. Втората специална награда ,, Най-дълъг удар’’ на 11та дупка спечели победителя в дивизия А – Емил Калоянов.

Наградите на победителите бяха връчени от Атанас Младенов – директор на Дирекция Държавен протокол в МВнР на Външните работи на Република България и Иван Димитров, посланник и бивш Директор на Държавен Протокол на Република България.

Освен специално изработени трофей, победителите от всички дивизии спечелиха -Уикенд за двама в Пирин Голф Хотел и СПА и игра на 18 дупки,  игра на 18 дупки на игрищата в голф комплекса и голф урок с голф инструктор.

След церемонията по награждаване дипломати, корпоративни приятели и техните семейства се насладиха на вечеря съпроводена от музикална група ,,Пулс’’ в ресторант Клуб хаус.