Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пострадалите при мелето на Тракия станаха 23 души, 2-годишно дете е в тежко състояние

Повече от 23 души са пострадалите в тежката верижна катастрофа на АМ „Тракия” по-рано днес. Четирима от ранените са в спешното отделение на Пирогов. Дете на 2 години се намира в детска противошокова зала, а 16-годишната му майка минава прегледи и изследвания.

66-годишна жена е с оплаквания в областта на горен и долен крайник, а друга, по-възрастна е в противошокова зала, най-вероятно с тежка гръдна травма, предаде БТВ. Всички пострадали минават подробни прегледи и изследвания.

От здравното министерство посочиха, че са били изпратени 13 линейки, а три от тях са направили повторен курс.
В „Св. Анна“ са настанени 15 души. Двама са с опасност за живота, днес ще бъдат оперирани. Има чужденци, сред които и деца.

В пътния инцидент са участвали повече от 40 автомобила. Първоначалано в тежкотоварен камион с македонска регистрация се врязва лека кола. След нея се удря още един тир, този път с пловдивски номера.

Преди минути са отворили за движение магистралата в посока от Пловдив към София, потвърди Мирослав Стоянов-говорител на МВР-Пазарджик пред TrafficNews.bg.

Временно е ограничено движението на пътни превозни средства в района на катастрофата, полицаи пренасочват движението по магистралата по посока за София през пътен възел „Церово“, Септември, главен път I-8 за Костенец и от там София. Пътуващите от Велинград по посока за автомагистрала „Тракия“ се пренасочват при разклона на Септември по главен път I-8. Препоръчваме на гражданите, които ще пътуват за столицата да използват пътя Пазарджик-Белово-Костенец-София.

Източник TrafficNews.bg