Камера на Живо от Центъра на Разлог

Почистено ли е, не е ли, в Разлог?! Преценете сами. Къде са снегорините? (ОБНОВЕНА)

Снегът изненада отново всички, но най-вече снегорините в Разлог, които тази сутрин се мяркаха тук-там.

Градът осъмна в бял, пухкав сняг, за радост на децата, и непочистени улици и тротоари, за нещастие на всички останали. На всичко отгоре под снежната покривка е заледено, защото някой е „забравил“, че пътната настилка трябва да се обработи.

Придвижването на колите бе изключително затруднено и продължава да е. Появиха се и първите негодувания от жители на Разлог, които можете да видите по-долу.

Постоянно се образуват коловози, автомобилите поднасят.
И всичко това на някои от по-широките и централни улици в Разлог Не е за мислене какво е положението в малките улички, където и множеството спрели коли пречат на снегопочистването.

Явно се чака снегът да спре? Няма такива изгледи поне до довечера. Или техниката не достига? Тогава положението ще стане трагично.

Според заместник-кмета на община Разлог над 30 машини почистват пътните настилки от снега. От тях 8 почистват уличната мрежа в Разлог, а останалите седем – съставнитe села в общината. Е, щом мислите, че с 8 трактора (по данни на граждани на Разлог са по-малко) можете да изчистите качествено град като Разлог, значи се мислите или за магьосници или притежавате Силата

„Остава и бедствено положение да обявим“, казва един недоволна гражданка (снимката е от ул. „Голак“)

По пространно и цветущо е негодуванието на друг недоволен (снимката е от ул. „Цар Самуил“):

За поредна година снегопочистването по ул. Цар Самуил се осъществява на принципо на „пияната маймуна“! От левата страна (кеето се вижда от снимката), нема нито една постройка в близост до пате, камо ли кащи и вместо да се чисти с двойно гребло в една посока- каа празната страна, снегорине ми докарова по един метър снег на вече очистеното. Е, то бива малоумна работа ама вече… Толкова време продължава таа сага и на никой и най – вече на трактористо не му дойде акъло. Тротоаре ми е очистен до плочки, докато не дойде па говнаре с тракторо а ми докара още! Значи я може а се грижа да е чисто, да пренашам снего през пате, за да го изфърла и да не пречи на никой, да може пешеходците да одаа по тротоаре и да не се маа по пате, а некой си бай сулю, дека го мръзи а си свръши работата като хората, че ми „сере“ (без извинение) на метеното!