Камера на Живо от Центъра на Разлог

Правят 2 КПП-та под Тодорка, румънски и гръцки полицаи до пистите

Увеличава се полицейското присъствие в курорта Банско за този зимен сезон. Целта е превенция на престъпността, каза при откриването на сезона кметът Георги Икономов. Затова ще се осигури и охрана от жандармерия, на територията на града под Тодорка ще действат и три контролно-пропускателни пункта, за да следят кой влиза в курорта. „Да си пожелаем добър зимен сезон. Банско бе обявено за Европейски град на спорта за 2017 година, това е заслуга и на концесионера на ски зоната, който обръща голямо внимание на децата и тяхното развитие като добри спортисти.

Нека хотелиерите се радват на много туристи, а гостите се насладят на ваканцията си в нашия град“, подчерта кметът на общината. Ще се следи непрекъснато какъв туристически продукт се предлага и дали не са засегнати правата на туристите, увери Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите. Той разкри, че експерти ще работят и в двете основни направления – контрол и превенция. „За да спомогнем за спокойното и приятното прекарване на гостите на Банско.

Да се надяваме, че тенденцията от последната година, година и половина за намаляване на нарушенията ще продължи, а ние ще имаме принос за превръщането на зимните ни курорти във все по-предпочитани и добри туристически дестинации“, каза още Маргаритов.

Със старта на зимния сезон в Банско, който официално се откри вчера, в града под Тодорка пристигат гръцки и румънски полицаи. Патрулирането в ски зоната в Пирин планина на униформени от двете съседни страни вече е традиция за нашия курорт.

Целта е те и българските полицаи да гарантират сигурността на туристите. Заради наплива в последните години на гърци и румънци в Банско патрулните двойки от Гърция и Румъния са много полезни на българските си колеги. Повече подробности за дейността им ще бъдат разкрити утре от 11:30 часа, когато в заседателната зала на община Банско ще се проведе пресконференция във връзка с командироването на полицаи от Румъния и Гърция.

Източник standartnews.com