Камера на Живо от Центъра на Разлог

Прегърнахте ли някого днес?

Днешният ден е познат на всички ни като Ден на родилната помощ, но малцина знаят, че Бабинден съвпада с друг международен празник – този на прегръдката. Често забравяме да прегръщаме роднини, близки, приятели, за да им изкажем своята любов, подкрепа, благодарност. Ако сте забравили напоследък да прегърнете своите близки, днес имате шанс да поправите това. Прегръдката е тази, която стопля душите и сърцата ни.
Учени твърдят, че прегръдките са полезни са здравето на хората. Малките бебета се нуждаят от майчината прегръдка, за да растат здрави и щастливи. Прегръдките намаляват стреса, успокояват дори спомагат за избавянето от депресия. Те са безплатно лекарство за душата, без странични ефекти. Традициите повеляват, че на този ден могат да се прегръщат дори и  непознати хора. Можете да направите някой непознат щастлив ако просто го прегърнете.
Не малко ентусиасти излизат по улиците с табела, на която пише прегърни ме и хората ги прегръщат без притеснения и предразсъдъци. И не забравяйте! Не само днес трябва да прегръщаме близки и приятели, а всеки ден, независимо дали е официален ден на прегръдката или не.
Денят на прегръдката е измислен от студенти в САЩ през 1986 г. а след това започва да се празнува по целият свят.