Камера на Живо от Центъра на Разлог

Представиха книгата „Читалището в Разлог – исторически бележки“

Книгата „Читалището в Разлог – исторически бележки“ бе представена преди дни. Това събитие постави началото на тържествените мероприятия, посветени на 110-годишния юбилей на Народно читалище „15 септември 1903-1909 г.“

Книгата бе представена от проф. Албена Георгиева от Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН, като редактор на книгата, д-р Георги Тренчев – съавтор, и Атанас Орозов – член на настоятелството и председател на читалището. Екипът, работил върху създаването на книгата, разказа за раждането на идеята, творческия процес по подготовка, редактирането и издаването.

След представянето на книгата беше открита изложба „Архивите говорят…“, в която са събрани и показани снимки, архивни видеозаписи, документи, костюми и музикални инструменти. Изложбата разказва за голяма част от дейностите, които са се развивали в читалището в миналото и възкресява много събития и хора. Изложбата ще бъде открита за посетители до 12 септември.
На 11 септември (сряда) в големия салон на читалището ще се състои юбилеен концерт спектакъл „110 години читалищно дело в Разлог“.