Камера на Живо от Центъра на Разлог

Предупреждение за силен вятър в Благоевградска област

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в цяла Благоевградска област, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Оранжев код за силен вятър е в сила за област Кърджали. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Очаква се поривите му да достигнат до 25-29 м/сек.

Оранжевият код означава, че времето е опасно. От НИМХ препоръчват на хората да бъдат готови за повече проблеми, структурни повреди, изкоренени дървета и риск от наранявания от летящи предмети. Възможни са смущения в електроснабдяването.

Жълт e в сила още за областите: Монтана, Враца, София, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Ловеч, Хасково, Габрово, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

В тези части от страната вятърът ще бъде с пориви до 20-24 м/сек. Жълтият код означава, че времето е потенциално опасно.
От НИМХ препоръчват на хората да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Синоптиците посочват, че по тази причина са възможни локални нарушения на обичайните дейности на открито.

По Черноморието също се очаква усилване на вятъра от юг-югозапад и пориви до 20-24 м/с.

Източник blagoevgrad.eu