Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пренасочват телефон за бежанците в помощ на Хитрино – пратете SMS на тел. 1466

„Всеки може да даде 1 лев с есемес на тел. 1466“, съобщи по Нова тв председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. Досега на него са пращани пари за бежанците, но сумите вече се преориентирани за Хитрино. Възстановена е и банкова сметка за помощи.

Засега БЧК разполага с достатъчно дрехи, одеяла и храна да помогне на пострадалите. Има вече хора, които са готови да отворят домовете си за жителите на Хитрино, останали без покрив. По последни данни подвижната лаборатория не отчита обгазяване на района.

В с. Венец и в Шумен се дават по 325 лв. на хората от Хитрино и 20 души вече са ги получили. По-късно комисии ще оценят щетите и ще се търсат възможности да се компенсират щетите, съобщи депутатът Димитър Григоров. Хитрино е едно практически унищожено село, обобщи той. Най-малко три дни ще продължат спасителните действие.

Спасители от БЧК-Пловдив също продължават издирването на оцелели под рухналите къщи в Хитрино, научи TrafficNews.bg На мястото са екип спасители с кучета. „Наш екип, както и колегите от Троян и Шумен, помагат и при евакуацията на хората от Хитрино”, съобщи за TrafficNews.bg директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Осигурен е и санитарен хеликоптер. Спасителите от Червения кръст работят заедно с екипите на полицията и пожарната.

Източник trafficnews.bg