Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пробация за банскалия залял със запалителна течност жена на стоково тържище

rsadrazlog3Владимир Пицин от Банско, който през месец септември миналата година заля с запалителна течност 57-годишна жена от белишкото село Краище получи наказание от 9 месеца пробация, след като Районен съд – Разлог одобри постигнатото споразумение между него и прокуратурата.

Подсъдимият ще трябва да се регистрира по настоящ адрес при периодичност два пъти седмично за срок от девет месеца. Също така в продължение на девет месеца Пицин ще трябва да провежда срещи с пробационен служител, както и включване в курсове за професионална квалификация.

Пицин се признава за виновен в това, че на 6 септември миналата година на стоково тържище в Банско залял с запалителна течност в областта на лицето и гърба 56-годишната С. К. от село Краище, община Белица и я заплашил, че ще я запали.

Банскалията и пострадалата са били конкуренти на пазара, и двамата са продавали животински продукти. Между тях възникнал скандал, като Пицин се опитал да изгони от мястото жената, която продавала мляко. Пред очите на десетки хора Пицин започнал да я заплашва, но след като не можал да я изгони, я залял със запалителната течност.
После със запалка в ръка, отправил към нея думите „ще те запаля, ще те изгоря“. Благодарение на присъстващите не се стигнало до по-сериозни последствия. След инцидента подсъдимият беше задържан за 24 часа.

Източник DarikNews.bg