Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пробив за български смарт часовник

Умният часовник се казва MyKi и е насочен към децата и родителите.

Джаджата има GPS приемник, микрофон, говорител и сензор за близост и освен това предава информация към мобилно приложение MyKi Watch за iOS и Android, което е инсталирано в телефона на родителя.

Благодарение на това родителят може винаги да разбере точното местоположение на детето си, като историята на движението на малчугана се пази в рамките на 30 дни.

През мобилното приложение родителите могат да задават зони за безопасност за движение на детето, а при излизане от тях автоматично изпраща предупреждение. Известява се и свалянето на часовника от ръката, както и движението с необичайно висока скорост, съобщават от “Алтерко Роботикс”, цитирани от Mobile Bulgaia.

MyKi има и GSM модул за мобилна връзка – часовникът може да се ползва и като телефон, а благодарение на SOS бутон, детето може автоматично да изпрати координатите си на родителите и да им позвъни.

Лесно можем да разберем защо подобно устройство е постигнало успех, като от българската компания съобщават че за 6 месеца продажбите са достигнали над 10 000 броя.

В България джаджата може да се закупи през официалния сайт без договор и SIM карта на цена от 169 лв., като има опция за изплащане и договор с мобилен оператор.

В чужбина българският умен часовник се предлага от T-Mobile и Vala.

Източник MobileBulgaria.com