Камера на Живо от Центъра на Разлог

Прокуратурата се зае с боя над 4-годишни деца в детска градина

Районна прокуратура – Бургас се самосезира по журналистически материали показващи проявено насилие от страна на учителка в детска градина над деца.

Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на МВР – Бургас и Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“ в Бургас, съобщиха от прокуратурата.

До проверката се стигна след скандалния клип в ОДЗ „Брезичка“ в к-с „Славейков“, който бе разпространен в социалните мрежи тази нощ. На него ясно се вижда как две от възпитателките в детска градина малтретират децата – крещят им, блъскат ги и използват цинизми в разговорите си с тях.

Прокурорската проверка трябва да установи кога и къде са се случили събитията, кои са възпитателките и кои са децата, върху които е упражнено насилие.

Ще се установява още и дали са констатирани увреждания по тялото и лицата на децата, както и дали родителите им са запознати със случая.

Предстоят разпити на свидетели. Проверката трябва да бъде извършена в срок от 10 дни от органите на МВР, дирекция „Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“. По нея трябва да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия.
Припомняме, че Милена Иванова се казва педагожката, която се прочу тази сутрин от видеото с малтретирането на деца в бургаска детска градина.

Тя е бургазлийка, работила е дълго време в ОДЗ „Брезичка“ в ж.к.“Славейков“. Иванова е ръководител на групата „Мики Маус“.

След като родители разпространиха скандалното видео тази сутрин, Милена прати майка си да й депозира оставката пред директорката на детската градина Събка Недева.