Камера на Живо от Центъра на Разлог

Протестно бдение в памет на прегазената студентка

Протестно бдение в памет на прегазената вчера на пешеходна пътека студентка се проведе тази сутрин в Благоевград.

100-ина младежи се събраха тази сутрин на лобното място на 19-годишната Фатиме, която вчера беше прегазена от камион. Инцидентът стана на опасно кръстовище в района на студентските общежития на Югозападния университет, съобщава Дарик.

Към проявата се присъединиха и кметът на града Атанас Камбитов и шефът на КАТ-Благоевград Данаил Стоицов.

Младите хора поискаха на опасното кръстовище да се монтира светофарна уредба. Те се оплакаха от лошата организация на движението в района. Ежедневно десетки неправилно паркирали коли намаляват видимостта и създават предпоставки за пътни произшествия.

Кметът прие предложението и обеща, че то ще бъде обсъдено и разгледано. Той обаче призова за повече отговорност както на шофьорите, така и на пешеходците.
Шефът на КАТ Данаил Стоицов заяви, че всичко, което може да бъде направено за обезопасяване на това кръстовище, е направено, има необходимата маркировка, има и осветление. Той обаче призна, че ведомството разполага само с един патрул за централна градска част и трудно може да се обслужи целия райони. Въпреки това от началото на годината са съставени актове на над 1000 нарушители за неправилно паркиране.

На бдението се чуха призиви за оставки и поемане на отговорност. Студентите са категорични, че няма да се откажат, докато не се обезопаси напълно фаталното кръстовище.

Източник TrafficNews.bg