Камера на Живо от Центъра на Разлог

Психично болен открадна кутия за дарения в помощ на 3-годишно момиче в Банско

Снимката е илюстративна

Костадин  Дунин от Банско, който е с психични проблеми, открадна кутия с дарения, поставена в комплекс в курортния град в помощ на тригодишната Мартина Танева, която се нуждае от лечение в чужбина. По думите на банскалии, това не му е за първи път. Преди време е откраднал и кутия за дарения също в помощ на дете.

Дунин е задържан от органите на реда и в момента се работи по случая.

Малката Мартина се бори за живота си вече месец. Сумата за лечението на момиченцето е непосилна за семейството ѝ. В момента в почти всички хотели и търговски обекти, намиращи се в Банско, Разлог и съседните населени места, са поставени кутии за дарение. Също така от вчера стартира и благотворителен базар „ Надежда за Марти”. Събраните средства от него са над 700 лева. Базарът продължава и през следващите дни от 10.00 до 12.00 часа пред читалище „ Никола Вапцаров”. В Разлог, идните събота и неделя, също предстои да бъде организиран благотворителен базар.
Всеки, който иска да помогне за лечението на тригодишното момиченце, може да дари средства в специално разкритата банкова сметка на името на Катерина Костадинова Танева.

Източник DarikNews.bg