Камера на Живо от Центъра на Разлог

Публиката, на театралните празници в Банско, се включи в разгадаването на престъпление

Трупата на театър „Българска армия” вдигна завесата на Летните театрални празници в Банско. Тазгодишното издание на Летните театрални празници „На публиката – с любов” бе открито от хитовата комедия „Ножица – трепач”.
С изключителната си импровизация, умелата игра да забавляват и разсмиват, актьорите подариха палитра от емоции и заслужено събраха овациите на публиката.
Изпълнена със смях и искрено забавление, комедията „Ножица – трепач” предизвика истински фурор на сцената на читалище „Никола Вапцаров” в Банско благодарение на ненадминатата игра на големите актьори Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Ненчо Илчев, Стефания Колева, Иван Радоев, Александър Дойнов и Гергана Данданова.
По време на представлението зрителите имаха уникалния шанс да бъдат сценаристи, режисьори, да разнищват престъплението и гласувайки да определят каква да бъде развръзката на криминалното уравнение. В полицейското разследване бяха включени и трима от публиката, чиято проницателност допринесе за разплитане на случая.
Открита бе фотоизложбата „Те не са забравени” на Тошка Катева, представяща портрети на едни от най-значимите женски имена в българския театър. Всички любители на театралното изкуство могат да видят изложбата във фоайето на НЧ „Никола Вапцаров” по време на театралния форум.
Театралната седмица продължава на 3 юли с комедията „Забранено за смях” на Държавен Драматичен Театър – Търговище, получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия – „Марин Държич”.