Камера на Живо от Центъра на Разлог

Измислиха безцветно кафе, което пази зъбите

Любителите на кафе вече могат да спрат да се притесняват за своите зъби. Всеизвестен факт е, че кофеиновата напитка оцветява емайла на зъбите ни. Двама братя обаче, сложиха край на този проблем. Те създадоха безцветно кафе, което не оставя петна по зъбите.

Може и да ви изглежда като бутилка с вода, но на своя уебсайт, създателите на бранда казват, че напитката е направена от „висококачествени, прясно изпечени зърна Арабика“ чрез „метод, който никога не е използван преди.“

Напитката съдържа само вода, кафе и кофеин и прозрачният ѝ цвят не се дължи на химически съединения, както повечето от вас биха предположили.

Безцветното кафе се продава под името CLR CFF (clear coffee).

Гениалните ѝ създатели са двама братя от Словакия — Адам и Давид Наги. Заради любовта и пристрастеността си към кафето, те никога не успявали да се сдобият със снежнобяла усмивка. Това била и причината да запретнат ръкави и да помислят как да направят кафето по-малко вредно за емайла на зъбите.
Двамата братя пазят в строга тайна своята технология, но категорично заявяват, че напитката ще ви помогне да върнете блестящата си бяла усмивка.

Източник fakti.bg