Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пускат “Титаник“ на 3D по кината за 20-годишнината от излизането на филма по екраните

Суперпродукцията „Титаник“, събрала вторите най-големи приходи от прожекции в историята на световния бокс-офис, привлича съвсем ново поколение фенове на киното благодарение на прожекции във формат 3D в САЩ по повод предстоящото честване идния вторник на 20-годишнината от излизането ѝ по екраните.

„Свързаната с „Титаник“ история е вечна“, заяви режисьорът на филма Джеймс Камерън пред фенове на киното в Лос Анджелис, пише DarikNews.bg

„Тя изглежда съществува извън ежедневието ни. Това е урок по морал, това е нещо очарователно“, допълни той.

Богатото младо момиче от добро семейство Роуз (Кейт Уинслет) и бедният художник Джак (Леонардо ди Каприо) са измислени персонажи, които придават допълнителни измерения на историята, свързана с презокеанския лайнер „Титаник“, който се блъска в айсберг и потъва при първото си пътуване през 1912 г.

Разпространен от „Парамаунт“ в САЩ и от „Туентиът сенчъри фокс“ в чужбина, филмът спечели 11 награди „Оскар“ и донесе 2,2 милиарда долара приходи от прожекции.Единствено излезлият по екраните през 2009 г. „Аватар“, заснет също от Джеймс Камерън, е събрал по-големи приходи – 2,8 милиарда долара.

Саундтракът за „Титаник“ също постигна невероятен успех – песента „My Heart Will Go On“, изпълнена от Селин Дион и отличена с награда „Оскар“, е сред най-продаваните в целия свят и е най-излъчваната досега от радиа и телевизии.

Филмът с времетраене 195 минути може да създаде впечатлението, че е дълъг колкото пътуването на кораба „Титаник“, но събра ласкави отзиви от критиката и превърна млади актьори в световни знаменитости.

Източник TrafficNews.bg