Камера на Живо от Центъра на Разлог

Първи международен фестивал на камерната музика ще се проведе в Разлог

На 13, 14 и 15 юли в Разлог ще се проведе Първият фестивал на камерната музика. Събитието се организира от Николай и Мария Фридман от Израел със съдействието на Община Разлог и Народно читалище „15 септември -1903“.

„Изключително сме щастливи, че имаме възможността да подарим това удоволствие на жителите и гостите на Разлог. От хората не се изисква нищо друго, освен да дойдат и да се потопят в необятния свят на музиката, за да се превърне този фестивал в традиция“, сподели Мария Фридман.

Кариерата на Николай Фридман е свързана със Симфоничния оркестър за Радио и телевизия на Йерусалим. През последните години се занимава с организирането на стойностни събития, възползвайки се от многобройните си контакти в света на музиката.
В тридневната концертна програма ще участват Силвия Ангелова – сопрано от Варненската опера, Марина Иванова – пиано, Йорам Зербиб от Израел – китара, Етсуко Хиросе от Япония – пиано, френският цигулар Лоран ле Флечер и Игор Киритченко – виолончело, също от Франция. Те ще изпълнят камерни произведения от творчеството на Хендел, Моцарт, Шуберт, Бизе, Офенбах, Шуман и Рахманинов.

В рамките на фестивала ще бъде открита изложба на семейството-художници от Израел Тина и Илия Богдановски и художници от Разлог.