Камера на Живо от Центъра на Разлог

Първо издание на изложението „Байк & Аутдор Експо Банско 2017“ през уикенда

От 6 до 8 май в подножието на Пирин, ще се организира първото издание на изложението „Байк & Аутдор Експо Банско 2017“. То ще предложи на всички жители и гости на града богата програма от интересни събития, в които ще могат свободно да се включат.

Домакин на изложението ще бъде хотел Бялата Лавина, където на място ще бъде обособена специална изложбена зона, където всички посетители ще могат да се запознаят с най-новите и интерсни тенденции свързани с колоезденето, планината и активния начин на живот.

На място ще могат да се разгледат и да се изпробват в естествената им среда нови модели на някой от водещите колоездачни марки, като бързо развиващите се български велосипеди Pulse и RAM, както и утвърдили се марки като Specialized, Cube и други.

Организаторите на събитието от сдружение Трейл Систем и училища Охо, ще организират на място, специализирани турове с водач за деца и възрастни по планинските пътеки над Банско. Ще има различни по дължина и сложност маршрути, които ще бъдат съобразени с уменията и желанията на различните групи. Освен в гората, всички посетители ще могат да се позабвляват и да получат нови умения и по специално изградения вело полигон, подходящ за деца и възрастни.
Основния акцент в програмата на „Байк & Аутдор Експо Банско 2017“ тази година е масовия старт с колела „Който посмее печели“, който ще се проведе в неделния ден! Атрактивното състезание ще стартира от Бъндеришка поляна и ще премине през близо 8 километра разнообразен терен и различни препятствия, като ски път, приятни горски пътечки, дори и река и ще финишира на долната станция на кабинковия лифт.

Очаква се в състезанието да се включат десетки колоездачи от цялата страна, както и засилено участие от Великобритания. Надпреварата има за цел да даде един силен старт на активния летен сезон в района и в нея могат да се включат всички желаещи.

Програма:

Събота – 6 май
9:30 – 18:00 – ЕКСПО и Тестове
12:00 – 17:00 – Тренировки / „Който посмее печели“
17:30 – 19:00 – „Бирени игри“ след каране.

Неделя – 7 май
9:00 – 18:00 – ЕКСПО и Тестове
14:00 – Техическа конференция „Който посмее печели“
14:30 – Старт „Който посмее печели“
17:30 – 19:00 – Барбекю на открито и Финал на „Който посмее печели“
21:30 – Кино вечер

Понеделник – 8 май
9:00 – 13:00 – ЕКСПО и Тестове
14:00 – Закриване на „Байк & Аутдор Експо Банско 2017“