Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пътната обстановка в Пиринско: С повишено внимание между Добринище-Места, опасност от падащи камъни на Предела

До 11 ч. шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост при км 55 на път II-19 Добринище-Места, поради извършване на ремонтни дейности. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтни дейности се извършват по пътя Звъничево-Ветрен дол-Велинград-Юндола-Якоруда-о.п.Разлог при км 98+500, където пътния участък е стеснен поради дестабилизиран банкет в ляво. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград. Движението е урегулирано с необходимите пътни знаци за срок до 30 юни 2017 година.

Поради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра, дясното платно за движение е подкопано, и движението се извършва само в лявата лента за движение на пътя Гоце Делчев-Катунци-Петрич при км 38+380, в село Горно Спанчево. Движението е урегулирано с необходимите пътни знаци до края на месец май.
Само в лявата лента се извършва движението по пътя село Блатска- село Абланица, при км 7+700, тъй като едното платно за движение е деформирано поради активизирало се свлачище. Движението е урегулирано с пътни знаци.

Повишена опасността от падащи камъни има в района на Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Трафикът по основните пътни артерии в област Благоевград – автомагистрала „Струма“, Главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев е нормално интензивен.

Пътните настилки са частично мокри и хлъзгави, времето е облачно. През нощта няма регистрирани инциденти на пътя.